donderdag 17 januari 2013

Vrouwen doen het

Deze nacht beginnen ze op de Australian Open aan de derde ronde. Spijtig genoeg zonder Belgische tennismannen. David Goffin (ATP 49) was heel dicht bij een stunt tegen Fernando Verdasco (ATP 24) maar Goffin moest de duimen leggen in vijf sets. Verdasco won in de tweede ronde vlot van Xavier Malisse (ATP 55) die niet voluit kon spelen door een blessure aan de voorarm. In de eerste ronde speelde de Kortrijkzaan een andere Spanjaard van de baan, Pablo Andujar (ATP 45) mocht snel inpakken. Malisse plaatste zich -met pijnlijke voorarm- wel met Dick Norman voor de tweede ronde van het dubbelspel. Olivier Rochus was letterlijk en figuurlijk een paar maatjes te klein voor David Ferrer (ATP 4). Steve Darcis die met een lichte blessure aan de buikspieren kampt, kon geen vuist maken tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 19). Voor de debutanten Ruben Bemelmans (ATP 115) en Maxime Authom (ATP 157) zat er meer in maar beide spelers verloren hun duel. Bemelmans verloor met 9-11 in de vijfde set van de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP 101), wel hoopgevend voor de rest van het seizoen. Maxime Authom begon met zijn beste tennis tegen de Argentijn Carlos Berloq (ATP 68), 6-1. Maar de Waal verloor de pedalen over de wedstrijd en verloor na vier sets. Toch spreken zowel Bemelmans als Authom van een geslaagd toernooi en gelijk hebben ze.

De Belgische vrouwen doen het uitstekend Down Under. Kirsten Flipkens (WTA 51) won in de eerste ronde met 6-4 6-3 van de Russische Nina Bratchikova (WTA 87). In de tweede ronde maakte Flipkens gehakt van de Tsjechische Klara Zakopalova (WTA 22) met 6-1 6-0. Een heel sterke prestatie van 'Flipper' die het deze nacht in haar derde ronde opneemt tegen de Russische Valeria Savinykh (WTA 159). Als ze wint komt ze in de achtste finales uit tegen de winnares van het duel Maria Sharapova (WTA 2) en Venus Williams (WTA 26). Yanina Wickmayer (WTA 20) zit ook in de derde ronde. Zij versloeg in de eerste ronde thuisspeelster Jarmila Gajdosova (WTA 166) met 6-1 7-5. In de tweede ronde en bij een temperatuur van om en bij de 40 graden versloeg 'Wicky' de 19-jarige Jana Cepelova (WTA 115). Nu wacht de Russische Maria Kirilenko (WTA 15).