dinsdag 8 januari 2013

Goed begonnen...


Yanina Wickmayer opende haar seizoen meteen met een finaleplaats in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Op weg naar haar finale klopte ze landgenote Kirsten Flipkens (WTA 55) in de kwartfinale. Wickmayer (WTA 23) verloor in de finale van de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA 4) met tweemaal 6-4. Door hun goede toernooi stegen beide dames een paar plaatsjes op de ranglijst, Wickmayer staat nu twintigste en Flipkens vinden we terug op de 51ste plaats. 

Goed begonnen is en blijft half gewonnen. Wickmayer heeft ondertussen al haar koffers mogen pakken op het toernooi van Sydney. Ze ging er in de eerste ronde onderuit tegen de Kazachse kwalificatiespeelster Galina Voskoboeva (WTA 82) met 3-6, 7-6(5) en 6-2. Wickmayer toont zoals eerder al vermeld twee gezichten op twee weken. De ene week de pannen van het dak tennissen waar de week erna niets meer van te zien is. Hopelijk neemt Yanina haar juiste gezicht mee naar de Australian Open van volgende week. Kirsten Flipkens ging wel verder op haar elan, zij versloeg knap de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 44) na een marathon, 2-6 6-3 7-6(3). Flipkens kan -mits een goede loting- mooie dingen laten zien op het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

De Belgische mannen zijn iets minder voortvarend van start gegaan. Olivier Rochus (ATP 90) kon zijn eerste wedstrijd vorige week niet winnen. Deze week is ‘Olli’ samen met Xavier Malisse en David Goffin actief in Auckland waar hij zijn eerste ronde wel winnend kon afsluiten tegen de Spanjaard Albert Ramos (ATP 50). In de tweede ronde neemt Rochus het op tegen het Amerikaans opslagkanon Sam Querrey (ATP 22). David Goffin won vorige week vlot zijn eerste ronde om dan nipt te verliezen van Jurgen Melzer (ATP 29). Goffin (ATP 46) verloor echter al in de eerste ronde op het toernooi van Auckland, hij kan zich nu opmaken voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open. Xavier Malisse (ATP 63) opende zijn seizoen met een knappe zege op de Slovaak Martin Klizan (ATP 30). De 32-jarige Kortrijkzaan kan net als Flipkens hopen op een goede loting om ver te geraken in Melbourne. Ruben Bemelmans, Maxime Authom en Niels Desein bevinden zich al in Melbourne om de kwalificaties af te haspelen voor de Australian Open. Enkel Ruben Bemelmans lijkt ons in staat het tot te hoofdtabel te schoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten