zondag 13 januari 2013

Met acht

Acht, dat is het aantal landgenoten die op de hoofdtabel staan van het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Ruben Bemelmans (ATP 115) en Maxime Authom (ATP 157) hebben zich knap weten te kwalificeren. Authom haalt voor de tweede keer in zijn carrière de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Hij versloeg in de laatste kwalificatieronde de Fransman Florent Serra (ATP 123) met 6-4 6-4. Deze nacht neemt hij het in de eerste ronde op tegen de Argentijn Carlos Berlocq (ATP 68). We zien hem zeker in staat die klip te omzeilen, in een mogelijke tweede ronde treft hij de Japanner Kei Nishikori (ATP 18) die wellicht een maatje te groot is voor Authom. Ruben Bemelmans zal zeker niet geklaagd hebben met zijn loting. Hij ontmoet de Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP 101), een haalbare kaart voor 'Bemel'. In de tweede ronde wacht toptalent Grigor Dimitrov (ATP 41) of het 32ste reekshoofd in Melbourne, de Fransman Julien Benneteau (ATP 38).
De andere mannen hebben minder geluk gehad met hun loting. Olivier Rochus zal gevloekt hebben bij het zien van zijn tegenstander, de Spanjaard David Ferrer (ATP 4). Ferrer won dit jaar al het toernooi van Auckland en haalde vorig jaar de halve finale in Melbourne. Steve Darcis draaft op tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 19). Een zeer moeilijke opdracht voor 'Shark' die met een lichte blessure aan de buikspieren start. Wellicht kan hij meteen zijn koffers pakken, Kohlschreiber lijkt ons een maatje te groot te zijn. Xavier Malisse (ATP 55) kan in de tweede ronde David Goffin (ATP 49) ontmoeten. De Kortrijkzaan moet dan wel voorbij de Spanjaard Pablo Andujar (ATP 45). Malisse lijkt ons in staat gemakkelijk de maat te nemen van het Spaanse gravelbeest. David Goffin kent dan weer een moeilijke loting met de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP 24). Hopelijk krijgen we een Belgisch duel Malisse-Goffin in de tweede ronde.

Bij de vrouwen tekenen Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens present voor de hoofdtabel.Wickmayer (WTA 20), het twintigste reekshoofd in Melbourne, neemt het in de eerste ronde op tegen thuisspeelster Jarmila Gajdosova (WTA 167). Echt gerust zal 'Wicky' niet zijn, vorig jaar verloor ze nog van Gajdosova. Maar we zien Wickmayer zich toch door die eerste ronde werken. Ze verloor vorig jaar al in de eerste ronde en kan dus punten sprokkelen. Met een finaleplaats op het toernooi van Auckland heeft ze veel vertrouwen getankt.
De tweede Belgische vrouw op de hoofdtabel is de Molse Kirsten Flipkens (WTA 51). 'Flipper' lijkt de vorm van vorig jaar aan te houden. Ze haalde al de kwartfinale op het toernooi van Auckland vorige week en deze week bereikte ze de halve finales in Hobart. In Melbourne ontmoet ze in de eerste ronde de Russische schone Nina Bratchikova (WTA 87). 

De Australian open zijn officieel van start gegaan om 1u onze tijd. Malisse, Authom, Rochus, Bemelmans, Flipkens en David Goffin komen deze nacht al in actie. Benieuwd wat dat wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten