vrijdag 25 januari 2013

Nabeschouwing Australian Open

De Australian Open zitten er bijna op, tijd voor een nabeschouwing met een rapport van de Belgen.

Zeer goed:
Kirsten Flipkens mag fier zijn op haar Australian Open. Het leek voor haar wel een droom waaruit ze niet wakker werd. Maar daar zorgde Maria Sharapova (WTA 2) voor door haar in de vierde ronde met 6-1 6-0 terug naar Mol te sturen. 'Flipper' zal dit met opgeheven hoofd gedaan hebben, ze haalde voor het eerst de vierde ronde op een grandslamtoernooi.

Goed:
Yanina Wickmayer bleek sterker dan lager gerangschikte speelsters maar Maria Kirilenko (WTA 15) was dan weer te hoog gegrepen. Goed van Wickmayer dat ze de derde ronde haalt maar als ze een topper wil worden moet ze zo'n wedstrijden als tegen Kirilenko tot een goed einde brengen.

Redelijk:
Xavier Malisse deed bij mij de hoop oplaaien  toen hij vlotjes Pablo Andujar naar huis speelde in drie korte sets. 'X-man' was echter niet opgewassen in de tweede ronde tegen de Spaanse topper Fernando Verdasco (ATP 24), Malisse kreeg een pak slaag.
David Goffin daarentegen verweerde zich als een duivel tegen Verdasco en dwong hem tot vijf sets. Beide heren ontmoetten elkaar in de eerste ronde en dus meteen exit-Goffin.
Debutanten Ruben Bemelmans en Maxime Authom verweerden zich net als Goffin meer dan behoorlijk in hun eerste ronde. Beide landgenoten misten de nodige ervaring om hun wedstrijd winnend af te sluiten. Toch waren de twee heren tevreden dat ze van de hoofdtabel mochten proeven.
Olivier Rochus had dan weer de pech om de Spanjaard David Ferrer te treffen in de eerste ronde. Rochus deed wat hij kon maar werd met 6-3 6-4 6-2 wandelen gestuurd.

Ondermaats:
Steve Darcis reisde ondanks een buikspierblessure toch af naar Melbourne. 'Shark' kon nooit voluit gaan in zijn wedstrijd waardoor Philipp Kohlschreiber vlotjes won.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten